Fredagsmagasinet 7 och 14 april 2017

Det drar ihop sig till ett nytt Fredagsmagasin i Radio Österåker. Kurt Hjelte och Åke Stentoft finns i studion kl 15 – 18. Ring gärna och tipsa om händelser i kommunen eller önska musik. Tel nr är 08 – 540 649 48

I dagens program bl a

Vin och mat med Christer och Agneta Nyberg. Jan Claesson har bjudit in våra gäster som ger oss tips inför helgen. SE RECEPT o VINTIPS nedan

Sportnytt. Christer Ottosson om aktuell sport i kommunen.

Polisnytt. Närpolisen Mattias Tillberg pratar med Bernt Olander

Helgens namnsdagar. Eva Möllersten om namnsdagsbarnen på fre, lör och söndag.

Dessutom mängder med musik. Välkommen till fredagsmagasinet som sänds

fre 7 apr kl 15 – 18

repris
lör 8 apr kl 14 – 17 och
sön 9 apr kl 11 – 14
fre 14 apr kl 15 – 18
lör 15 apr kl 14 – 17
sön 16 apr kl 11 – 14

********************************************************************

Vin och matrecept Radio Österåker 7 april 2017

Kloster Eberbach Riesling Kabinett Nr 5810, 101:-, 7,5 % , 2015, Tyskland,

Rheingau. Serveras vid ca. 8 grader, finns på systemet i Åkersberga

Lax med brynt smör och chili

Halv näve ruccola/person

2 – 3 skivor gravad lax/person

20 – 25 gram smör/person

1 chili till ca 100 gram smör

Gör så här

Lägg ruccola på tallriken och lägg laxen ovanpå salladen. Hacka chilin fint. Bryn smöret tills

det får en nötaktig doft. Tillsätt chilin på slutet. Skeda upp smöret på laxen vid serveringen.

Garnera eventuellt med coctailtomater.

Masi Campofiorin Nr 5123, 2013, 125 kr, Italien , Venetien. Serveras 16 –

18 grader, finns på systemet i Åkersberga

Lammstek fylld med vitlök, färsk rosmarin och citronzest – 4 portioner

1 lammstek på 1-2 kilo utan ben

3 vitlöksklyftor, pressade

färsk rosmarin och timjan, en halv kruka, hackad

zest från en ekologisk citron

100 g smör

1 dl vatten

2 msk viltfond

salt och svartpeppar

ca 1 kg små delikatesspotatisar

3 – 4 kvistar med Cocktailtomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 – 150 grader. Mosa ihop vitlök, rosmarin, zest, lite salt och smör. Tryck in

röran så långt du kan på olika ställen i lammstekens håligheter. Bryn steken runt om.

Lägg steken i en ugnssäker form. Ringla olivolja över, salta och peppra. Blanda fonden med

vattnet och häll över. Sätt i en ugnstermometer. Skölj potatisen och fördela den runt om. Rör

om då och i potatisen. Lägg i tomaterna på kvist sista 5 – 10 minuterna. Ta ut vid 58

grader om du vill ha steken rosa, vänta till 65 grader för en mera genomstekt lammstek. Låt

steken vila i tio minuter innan du skär upp den. Servera med t.ex. gröna bönor.

Nivole, 79 kr (375 ml), Piemonte, Italien, 7787, 5%, serveras 6 – 8 grader,

finns på systemet i Åkersberga

Passionsfruktglass

3 ägg

8 msk florsocker

3 dl grädde

Vanilj efter smak; t.ex. 2 tsk vaniljsocker eller frön från en vaniljstång

4 passionsfrukter

Gör så här

Vispa grädden. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner grädden i

äggblandningen. Gröp ur och tillsätt passionsfrukten. Blanda försiktigt. Lägg in i frysen

Comments are currently closed.