Recept på fiskgratäng
Duchessepotatis
800 g Potatis Mjölig
0.5 tsk Salt Fint
50 g Mat & Bak Smör
2 st Ägg
0.8 tsk Salt Fint
Fisk
600 g Torskfilé Fryst
4 krm Salt Fint
4 krm Svartpeppar Malen
Dillsås
3 msk Mat & Bak Smör
3 msk Vetemjöl
3 dl Vispgrädde
2 dl Vatten
1 msk Fiskfond Buljong
0.8 st krukor Dill – färsk
0.8 tsk Salt Fint
2 krm Svartpeppar Malen
1 st Citron
Topping
240 g Handskalade Räkor
0.2 st krukor Dill – färsk
Sallad
0.5 st Gurka
65 g Salladsmix
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Duchessepotatis:
Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
3. Fisk:
Salta och peppra torskbitarna.
4. Dillsås:
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt.
Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min.
Tillsätt finhackad dill, salt och peppar.
Smaka av med citronsaft och ställ åt sidan.
5. Duchessepotatis:
Sila av potatisvattnet.
Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
6. Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken.
Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna.
Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
7. Sallad:
Skär gurkan i bitar och blanda med salladen i en skål.
8. Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor. Servera fiskgratängen med sallad vid sidan av.
Comments are currently closed.