Ugnsbakad lax
4 pers
1 st laxsida (lite drygt 1 kg)
8 st potatisar (fast sort)
12 st grön sparris
1 pkt bacon
1 st rejäl knippa dill
5 dl vispgrädde
rosepeppar
svartpeppar
salt
Så här gjorde vi:
starta ugnen 150 grader
Börja med att skala potatisen
koka potatisen tillsammans med
4 st svartpepparkorn
1 st lagerblad
1 st buljongtärning (grönsak eller kyckling)
Lägg laxen i en långpanna
krossa 5-6 st rosepeppar och strö över laxen
strö salt över laxen
klipp dill och strö över laxen
När potatisen börjar koka ställer du in laxen i ugnen
Bryt av sparrisarna vid roten
Koka snabbt upp saltat vatten och ta av kastrullen och lägg i sparrisen och låt ligga ca 10 min
Dela bacon på mitten så att det blir två skivor av en
När sparrisen är klar tar du upp dem och lindar bacon runt två och två av sparrisarna
Efter det steker du dem lätt i stekpanna
Under tiden häller du grädden över laxen och laxen bli klar samtidigt som potatisen är kokt
Lägg upp fint på en vit tallrik
Alltihop tar ca 20 min
Till detta dricker man gärna något torrt vitt vin eller bubbelvatten. Välj själv
Vi valde ett väl kylt chabli
Smaklig måltid önskar Hasse o Lelle
Comments are currently closed.