Ugnsbakad lax

4 pers

1 st laxsida (lite drygt 1 kg)

8 st potatisar (fast sort)

12 st grön sparris

1 pkt bacon

1 st rejäl knippa dill

5 dl vispgrädde

rosepeppar

svartpeppar

salt

Så här gjorde vi:

starta ugnen 150 grader

Börja med att skala potatisen

koka potatisen tillsammans med

4 st svartpepparkorn

1 st lagerblad

1 st buljongtärning (grönsak eller kyckling)

Lägg laxen i en långpanna

krossa 5-6 st rosepeppar och strö över laxen

strö salt över laxen

klipp dill och strö över laxen

När potatisen börjar koka ställer du in laxen i ugnen

Bryt av sparrisarna vid roten

Koka snabbt upp saltat vatten och ta av kastrullen och lägg i sparrisen och låt ligga ca 10 min

Dela bacon på mitten så att det blir två skivor av en

När sparrisen är klar tar du upp dem och lindar bacon runt två och två av sparrisarna

Efter det steker du dem lätt i stekpanna

Under tiden häller du grädden över laxen och laxen bli klar samtidigt som potatisen är kokt

Lägg upp fint på en vit tallrik

Alltihop tar ca 20 min

Till detta dricker man gärna något torrt vitt vin eller bubbelvatten. Välj själv

Vi valde ett väl kylt chabli

Smaklig måltid önskar Hasse o Lelle

 

Comments are currently closed.